Asperges met sauce Gribiche van Janneke Vreugdenhil

 

Ingrediënten:

2 kg verse dikke asperges, dik geschild

zout naar smaak

 

Voor de sauce Gribiche:

2 eieren

1 theelepel dijonmosterd

125 ml arachideolie

1 eetlepel wittewijnazijn

½ eetlepel kappertjes, grofgehakt

1 ½ eetlepel fijgehakte kruiden (liefst een mengsel van kervel, dragon en peterselie)

 

Bereidingswijze

  1. Breng de geschilde asperges in een grote pan gezouten water aan de kook.
  2.  Zet de pan direct in de Ecostoof. Na een half uur zijn de asperges klaar.
  3. Kook intussen de eieren 5 minuten, laat schrikken, pel en halveer. 
  4. Schep de dooiers er uit en doe ze in een kom met mosterd, azijn en een snuf zout. Roer glad met een garde.
  5. Voeg nu druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje, de olie toe tot een dikke mayonaise ontstaat.
  6. Hak de eiwitten grof en meng samen met de kappertjes en kruiden door de saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat kappertjesnat.
  7. Leg de asperges op een schaal en geef de gribiche er in een kommetje bij.

Receptuur: Janneke Vreugdenhil uit het kookboek I love groente

Fotografie: Iris van de Graaf

 

Deel dit: