Basis recept aardappelen en hoe je er een heerlijke salade van maakt

 

Ingrediënten:

500 gram aardappelen, in blokjes van 2 cm gesneden

een hand wilde postelein of 3 lente uitjes, gehakt

 

Voor de dressing:

125 ml zure room

125 ml mayonaise

1 theelepel mosterd

versgemalen peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Laat de aardappelen in ruim gezouten water aan de kook komen.
  2.  Laat het geheel met het deksel op de pan 1 minuut koken. Je kunt ook hele aardappelen gebruiken. De kooktijd is dan 3 minuten of 5 minuten als de aardappelen uit de koelkast komen.
  3. Zet de pan 45 minuten (of langer) in de Ecostoof.
  4. Meng intussen voor de dressing zure room, mayonaise en mosterd en breng pittig op smaak met peper en zout.
  5. Haal de pan aardappelen uit de Ecostoof en giet het kookvocht af. Spoel goed af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  6. Schep de aardappelen om met de dressing, de wilde postelein of de lente uitjes.
  7. Bewaar in de koelkast tot het moment van serveren. Ook lekker met snoeptomaatjes.

Koken & fotografie: Iris van de Graaf

 

Deel dit: