Basis recept rijst en hoe je heerlijke geurige rijst met saffraan maakt.

Ingrediënten:

 250 gram witte rijst

450 ml water

snuf zout

kruiden zoals saffraan naar smaak

 

Bereidingswijze:

Algemeen:

witte rijst: gebruik 1 volume rijst en 1 1/2 volume water.

zilvervlies rijst: gebruik 1 volume rijst en 1 3/4 volume water.

Witte rijst

  1. Doe 250 gram rijst in de pan met 450 ml water.
  2. Voeg een snuf zout en eventueel kruiden zoals saffraan toe.
  3. Het geheel aan de kook brengen. Na drie minuten van het gas halen en in de Ecostoof zetten.
  4. De rijst is na ongeveer 30 minuten klaar.

Zilvervliesrijst

Je kunt heel goed zilvervliesrijst in de Ecostoof bereiden, omdat zilvervliesrijst bij uitstek lang moet nawellen. Je moet volkoren granen wel langer koken dan snelkookrijst.

  1. Gebruik minimaal 250 gram zilvervliesrijst. Voeg water toe in de verhouding van 1 volume rijst en 1 3/4 volume water.
  2. Voeg een snuf zout en eventueel kruiden zoals saffraan toe.
  3. Kook de zilvervliesrijst 10 minuten en zet minimaal 1 uur in de Ecostoof.

Koken & fotografie: Iris van de Graaf

 

Deel dit: