FAQ

Wat kan ik met de Ecostoof bereiden?
De Ecostoof® is geschikt voor het bereiden van vrijwel alle ingredienten: vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt. Ook kan je er heerlijke toetjes mee maken zoals Appelcompote en Stoofpeertjes.

De bereidingstijd is afhankelijk van het gerecht tussen de 30 en 45 minuten. Voor draadjesvlees uiteraard langer.

Hoe kan ik de Ecostoof® gebruiken?
Je kan de Ecostoof bij allerlei gerechten en gelegenheden gebruiken, kijk op recepten voor meer informatie. Ook is de Ecostoof heel geschikt bij buitenactiviteiten zoals en kamperen en picknicks. Nog meer inspiratie en recepten staan in het kookboek Langzaam Lekker. Het kookboek kan je ook op deze site bestellen.
Welke pannen passen er in de Ecostoof?

De Ecostoof is geschikt voor alle soorten pannen. Van de allerkleinste pan tot en met een pan met een diameter van 26 cm en een hoogte van 14 cm. 

Voordelen van de Ecostoof
Maximale smaak, goede structuur, super simpel, geen omkijken naar, ecologisch, geen stress en veilig zijn samengevat de voordelen.
Hoe en waarvan is de Ecostoof gemaakt?
De Ecostoof is gemaakt van voornamelijk linnen en wol en recycled textiel. Linnen heeft bij de productie een geringe milieubelasting in tegenstelling tot katoen (bron: Milieu Centraal ). Linnen is ook milieuvriendelijker dan biologisch katoen.
In de onderkant is zit een bodemplaat van kurk. Kurk behoort tot de meest duurzame organische materialen en is warmte isolerend. Binnen in de Ecostoof zit nog een reflecterende textiellaag in de deksel. In combinatie met de vulling is dit een optimum van warmte-isolerende en warmte reflecterende eigenschappen.
Wat doe ik als er een vlek op komt?
Je kunt de Ecostoof met de hand op maximaal 30 graden wassen. Niet centrifugeren. Het is aan te bevelen om in de Ecostoof een losse beschermdoek te leggen zodat hij langer schoon blijft.
Kan de Ecostoof tegen hete pannen?
Het linnen omhulsel verdraagt hoge temperaturen. Wij bevelen aan om de hete pan te omhullen met een theedoek en dan in de Ecostoof te plaatsen. De Ecostoof is niet geschikt voor temperaturen van ruim boven de 100 graden, bijvoorbeeld frituurpannen.