Knolselderijpuree met in honing gekarameliseerde bietjes

Ingrediënten

Knolselderijpuree:

1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden

1 kg aardappel geschild en in blokjes gesneden

1 theelepel gemalen venkelzaad

1 eetlepel mosterd

scheutje room

 200 gram feta kaas in olie (optioneel)

50 gram geroosterde pompoenpitten

100 gram rucola

versgemalen peper en zout naar smaak

 

Bietjes in honing:

500 gram gekookte rode biet in partjes gesneden

2 eetlepels olijfolie

4 eetlepels balsamico azijn

3 eetlepels honing

2 eetlepels verse rozemarijn  of 2 theelepels gedroogde

 

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappelen in een pan met twee vingerkootjes water. Leg de knolselderij boven op de aardappelen. Breng op smaak met zout .
  2. Breng aan de kook en laat 5 minuten goed doorkoken.Zet de pan 45 minuten in de Ecostoof.
  3. Verhit intussen olijfolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en vervolgens de bietjes hierin 5 minuten op middelhoog vuur al roerend aan. Voeg na 5 minuten de balsamiek en honing  toe en roer goed om. Draai het vuur laag en laat de bietjes 10 minuten of langer karamelliseren tot vrijwel al het vocht is verdampt.
  4. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg venkelzaad, mosterd en room toe en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de puree in kommetjes en keer om op een bord. Bestrooi de bolletjes puree met de geroosterde pompoenpitten. Leg de bietjes op het bord en garneer met rucola. Ook lekker met fetablokjes in olie er over heen.

 

 

Receptuur, koken & fotografie: Iris van de Graaf

Deel dit: