Paddenstoelenrisotto met gevulde portobello

Risotto:

1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

300 gr risotto rijst

150 ml witte wijn

1 liter groentebouillon

200 gram prei, fijngesneden

100 gr parmezaan, geraspt

25 gr roomboter

2 bosje peterselie

versgemalen peper en zout naar smaak

100 gram rucola

 

Portobello:

4 portobello’s

2 eetlepels olijfolie

100 gram blauwe kaas

4 walnoten

Bereidingswijze

  1. Paddenstoelenrisotto:
    1. Breng 1 liter bouillon met het gedroogde eekhoorntjesbrood aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
    2. Verwarm de olijfolie, voeg de risotto toe en bak even mee.
    3. Blus af met de witte wijn en kook tot het vocht is opgenomen.
    4. Voeg de bouillon het eekhoorntjesbrood en de prei toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Breng aan de kook, laat het geheel 5 minuten doorkoken en zet 1 uur in de Ecostoof.
    6. Haal uit de Ecostoof en roer de boter, parmezaan en peterselie door de risotto tot alles gesmolten is.
    7. Bak de paddenstoelen in olijfolie met zout .
    8. Doe risotto in kleine schaaltjes op een bord. Schep de paddenstoelen er over en garneer met rucola

     

     

    Portobello :

    1. Verwarm de oven op 200 °C
    2. Besprenkel de portobello met olijfolie en vul met kaas en top af met een walnoot
    3. Zet 10 minuten in de oven.

 

 

Koken & fotografie: Iris van de Graaf

Deel dit: