Paddenstoelenrisotto met gevulde portobello
Risotto:
1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
250 gram gemengde paddenstoelen
2 eetlepels olijfolie
300 gr risotto rijst
150 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
200 gram prei, fijngesneden
100 gr parmezaan, geraspt
25 gr roomboter
2 bosje peterselie
versgemalen peper en zout naar smaak
100 gram rucola
Portobello:
4 portobello’s
2 eetlepels olijfolie
100 gram blauwe kaas
4 walnoten
Bereidingswijze
- Paddenstoelenrisotto:
- Breng 1 liter bouillon met het gedroogde eekhoorntjesbrood aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de olijfolie, voeg de risotto toe en bak even mee.
- Blus af met de witte wijn en kook tot het vocht is opgenomen.
- Voeg de bouillon het eekhoorntjesbrood en de prei toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng aan de kook, laat het geheel 5 minuten doorkoken en zet 1 uur in de Ecostoof.
- Haal uit de Ecostoof en roer de boter, parmezaan en peterselie door de risotto tot alles gesmolten is.
- Bak de paddenstoelen in olijfolie met zout .
- Doe risotto in kleine schaaltjes op een bord. Schep de paddenstoelen er over en garneer met rucola
Portobello :
- Verwarm de oven op 200 °C
- Besprenkel de portobello met olijfolie en vul met kaas en top af met een walnoot
- Zet 10 minuten in de oven.
Koken & fotografie: Iris van de Graaf