Penne met supersnelle tomaten-ricottasaus: een heerlijke pasta van Yvette van Boven

 

Ingrediënten:

300 g penne of andere korte pasta
2 blikken (à 400 g) gepelde tomatenstukjes
4 el extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook, uit de pers
klein handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
700 ml bouillon
3 flinke el ricotta
versgemalen peper en zout
50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
3-4 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten met de hulp van twee messen in een kom klein in hun eigen sausVerhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 min. op zacht vuur
  2. Voeg de tomaten toe en laat alles 10 min. sudderen op matig-laag vuur
  3. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe de basilicumblaadjes erbij
  4. Doe de bouillon en de pasta erbij en laat aan de kook komen.
  5. Zet 30 tot 45 minuten in de Ecostoof. Hoe langer hoe smeuiger.
  6. Haal de pan uit de Ecostoof en breng extra op smaak met balsamico.
  7. Serveer meteen op een bord met een klodder ricotta en de Parmezaanse kaas erboven geraspt

      Origineel recept: Yvette van Boven

      Fotografie: Iris van de Graaf

    Deel dit: