Recepten

Succotash

Succotash

Succotash naar een recept van Janneke Vreugdenhil   Ingrediënten (voor 4 personen): 200 gram sperziebonen 2 eetlepels olijfolie 1 ui, in stukjes 2 teentjes knoflook, gesnipperd korrels van 2 verse suikermaiskolven 150 gram gare boterbonen (zelf gestoofd of uit...

Lugaw

Lugaw

Lugaw: troost-eten uit de Philipijnen   Vegetarisch Ingrediënten (voor 4 personen): 1 afgestreken kop Kleefrijst (ik gebruik mijn theekopjes) 1 Zoete aardappel, in blokjes van ongeveer 1 cm 750 ml Bouillon (kip of groentebouillon voor de vegan versie) 1 Ui,...

Zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken   Ingrediënten: 1 liter volle biologische melk 1 dl volle biologische yoghurt 1 voedselthermometer (of een gewone thermometer) Bereiding van de yoghurt 1             Doe de melk en de yoghurt in een pan en roer goed door. 2             Verwarm...

Boekweit salade met groene groenten

Boekweit salade met groene groenten

Boekweit salade met groene groenten   Ingrediënten (voor 4 personen): 150 gram boekweit 6 dl water 1 grote avocado, in stukjes 150 gram peultjes of sugarsnaps, door de helft gebroken 1 courgette in plakjes 200 gram harde geitenkaas in stukjes 1 lepel citroensap...

Boterzacht Stoofvlees

Boterzacht Stoofvlees

Boterzacht Stoofvlees Lekker makkelijk en mals Ingrediënten (voor 4 personen): 700 gram biologisch runderstoofvlees 150 gr gerookte spekblokjes 4 eetlepels zilveruitjes 2 eetlepels roomboter 1 teentje knoflook, geperst 25 gram bloem 2 dl bouillon 2 dl rode wijn 2...

Appelcompote

Appelcompote

Appelcompôte   Ingrediënten: 1 kilo friszure appels (Goudreinetten) in blokjes van circa 1 cm gesneden 50 gram amandelschaafsel 50 gram suiker (we maken de compôte liever niet te zoet) 100 gram gewassen krenten of rozijnen 2 kaneelstokjes 2 dl waterBereiding van...

Vegan stoofpot met kikkererwten

Vegan stoofpot met kikkererwten

Veganistische stoofpot met kikkererwten   Ingrediënten (voor 4 personen): 100 gr gedroogde kikkererwten (of een blikje van 400 gr kikkererwten) 1 grote gehakte ui 1 grote venkelknol in kleine stukjes 1 zoete aardappel in vieren en vervolgens in plakjes 3 stengels...

Linzencurry met Amandelschaafsel

Linzencurry met Amandelschaafsel

Linzencurry met amandelschaafsel Een veganistisch Indiaas recept   Ingrediënten (voor 4 personen): 360 gram dupuis linzen, 4 uur geweekt in ruim water 2 eetlepels zonnebloem olie 1 grote ui, gesnipperd 1 winterwortel in stukjes 2 tl komijnzaad 2 tl mostertzaad...

Stoofpot met bonen en spekjes

Stoofpot met bonen en spekjes

Stoofpot met bonen en spekjes   Ingrediënten (voor 4 personen): Een kopje rode linzen 250 gram biologische spekblokjes 3 stengels selderij in plakjes van een halve cm 1 kleine winterwortel in kleine stukjes 2 grote uien gesnipperd 1 blik kidneybonen 1 blik...

Deel dit: