Recepten
Salade met octopus
Salade met octopus Een recept van chefkok Koen van Brunschot De basis van octopusbereiding, door chefkok Koen van restaurant de Plantage in Amsterdam. Vervolgens hoe je met de octopus een heerlijke salade maakt. Bereiding van de octopus 1 schoongemaakte octopus van...
Aardappel Curry
Aardappel Curry 1 grote ui, gehalveerd in ringen 100 ml bouillon 2- 3 eetlepels tikka masala currypasta 250 gram aardappelen in stukjes 1 rode paprika in stukjes 1 gele paprika in stukjes 1 halve winterwortel in kwarten en plakjes 150 gram diepvries erwtjes 250 gram...
Risotto met langgaar rijst van Klaas van Winsen
Risotto met langgaar rijst van chef Klaas van Winsen in de tv uitzending Mama's Wereld 350 gram zilvervliesrijst 1 grote ui, gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 1 puntpaprika, in stukjes 500 gram gemengde paddenstoelen, gesneden 100 gram ongezouten cashewnoten, licht...
Witlof curry
Curry van witlof en hoe je witlof kweekt (in het filmpje) 4 stronken witlof, over de lengte gehalveerd 150 gram boter 1 ui, gesnipperd 4 knoflook teentjes, fijngehakt 50 gram verse gember, fijngehakt of geraspt 15 gram garam masala 2 eetlepels rode curry pasta 300 ml...
Honingcake van eigen honing
Honingcake van eigen honing 1 siliconen tulband vorm 250 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram roomboter 100 gram honing 3 eieren Glazuur 100 gram boter 110 gram honing 1 tl vanille extractBereidingswijze Doe 100 gram gesmolten boter in een vorm. Meng 100 gram honing er...
Het perfecte ei uit de Ecostoof
Het perfecte ei uit de Ecostoof 2 of meer eieren zout naar smaak Bereidingswijze Breng een pan met water aan de kook. Gebruik zoveel water dat de eitjes onder water staan als je ze er in doet. Doe de eitjes voorzichtig in de pan met kokend water. Zet gelijk de...
Makkelijk stoofpeertjes maken met vijf ingrediënten
Makkelijk stoofpeertjes maken met vijf ingrediënten 6 stoofpeertjes 500 ml rode wijn 1 kaneelstokje 2 steranijs 50 gram rietsuikerBereidingswijze Schil de stoofpeertjes en doe ze in een pan met 250 ml water. Voeg de rode wijn, de suiker, het kaneelstokje en de anijs...
Stoofvlees op z’n Limburgs
Stoofvlees op z'n Limburgs Traditioneel met frietjes maar met zuurdesem brood ook heel lekker. In Limburg heet dit gerecht zuurvlees. Frites met zuurvlees is een klassieker in Limburg. Ik ben dol op deze zuurvleesschotel van rundvlees met peperkoek. Omdat het vlees...
Coq au vin – kip in rode wijn
Coq au vin - kip in rode wijn Lekker met knolselderijpuree, spruitjes en pruimenchutney 2 eetlepels olijfolie 50 gram boter 1 biologische soepkip, bijvoorbeeld van de Lankerenhof (te bestellen bij www.hofweb.nl) , in 6 porties gesneden 24 zilveruitjes 250 gram...
Paddenstoelenrisotto met gevulde portobello
Paddenstoelenrisotto met gevulde portobello Risotto: 1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood 250 gram gemengde paddenstoelen 2 eetlepels olijfolie 300 gr risotto rijst 150 ml witte wijn 1 liter groentebouillon 200 gram prei, fijngesneden 100 gr parmezaan, geraspt 25 gr...
Knolselderijpuree met in honing gekarameliseerde bietjes
Knolselderijpuree met in honing gekarameliseerde bietjes Ingrediënten Knolselderijpuree: 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden 1 kg aardappel geschild en in blokjes gesneden 1 theelepel gemalen venkelzaad 1 eetlepel mosterd scheutje room 200 gram feta kaas...
Succotash
Succotash naar een recept van Janneke Vreugdenhil Ingrediënten (voor 4 personen): 200 gram sperziebonen 2 eetlepels olijfolie 1 ui, in stukjes 2 teentjes knoflook, gesnipperd korrels van 2 verse suikermaiskolven 150 gram gare boterbonen (zelf gestoofd of uit...
Lugaw
Lugaw: troost-eten uit de Philipijnen Vegetarisch Ingrediënten (voor 4 personen): 1 afgestreken kop Kleefrijst (ik gebruik mijn theekopjes) 1 Zoete aardappel, in blokjes van ongeveer 1 cm 750 ml Bouillon (kip of groentebouillon voor de vegan versie) 1 Ui,...
Zelf yoghurt maken
Zelf yoghurt maken Ingrediënten: 1 liter volle biologische melk 1 dl volle biologische yoghurt 1 voedselthermometer (of een gewone thermometer) Bereiding van de yoghurt 1 Doe de melk en de yoghurt in een pan en roer goed door. 2 Verwarm...
Boekweit salade met groene groenten
Boekweit salade met groene groenten Ingrediënten (voor 4 personen): 150 gram boekweit 6 dl water 1 grote avocado, in stukjes 150 gram peultjes of sugarsnaps, door de helft gebroken 1 courgette in plakjes 200 gram harde geitenkaas in stukjes 1 lepel citroensap...
Boterzacht Stoofvlees
Boterzacht Stoofvlees Lekker makkelijk en mals Ingrediënten (voor 4 personen): 700 gram biologisch runderstoofvlees 150 gr gerookte spekblokjes 4 eetlepels zilveruitjes 2 eetlepels roomboter 1 teentje knoflook, geperst 25 gram bloem 2 dl bouillon 2 dl rode wijn 2...
Appelcompote
Appelcompôte Ingrediënten: 1 kilo friszure appels (Goudreinetten) in blokjes van circa 1 cm gesneden 50 gram amandelschaafsel 50 gram suiker (we maken de compôte liever niet te zoet) 100 gram gewassen krenten of rozijnen 2 kaneelstokjes 2 dl waterBereiding van...
Vegan stoofpot met kikkererwten
Veganistische stoofpot met kikkererwten Ingrediënten (voor 4 personen): 100 gr gedroogde kikkererwten (of een blikje van 400 gr kikkererwten) 1 grote gehakte ui 1 grote venkelknol in kleine stukjes 1 zoete aardappel in vieren en vervolgens in plakjes 3 stengels...
Linzencurry met Amandelschaafsel
Linzencurry met amandelschaafsel Een veganistisch Indiaas recept Ingrediënten (voor 4 personen): 360 gram dupuis linzen, 4 uur geweekt in ruim water 2 eetlepels zonnebloem olie 1 grote ui, gesnipperd 1 winterwortel in stukjes 2 tl komijnzaad 2 tl mostertzaad...
Stoofpot met bonen en spekjes
Stoofpot met bonen en spekjes Ingrediënten (voor 4 personen): Een kopje rode linzen 250 gram biologische spekblokjes 3 stengels selderij in plakjes van een halve cm 1 kleine winterwortel in kleine stukjes 2 grote uien gesnipperd 1 blik kidneybonen 1 blik...