Wat vind jij van de Ecostoof? We horen heel graag je mening. Hieronder kun je jouw reactie plaatsen.

66 Reacties

  1. Zelf vind ik het super leuk om een ”dinner-picknick” te houden met vrienden. Eigenlijk was het nooit eerder mogelijk om zonder hittebron een warme maaltijd te hebben wanneer je ver weg van huis in de natuur bent.

    Antwoord
    • Wat een leuk idee Siebren! Dat ga ik zeker ook proberen.

      Antwoord
    • Fijn plan, ga ik uitproberen!
      Groetjes Ineke Nijboer

      Antwoord
  2. Wat is het mooi geworden!
    Mijn eerste pompoensoep gemaakt. LEKKER!!!
    Harte groet, Ineke Nijboer

    Antwoord
  3. Hallo dames,

    Ik heb de Ecostoof dik een week geleden ontvangen. Een lust voor het oog.

    Inmiddels heb ik al verschillende keren granen en peulvruchten ermee bereid. Van gierst tot quinoa en kikkererwten naar linzen. Het werkt super. Met heerlijke en smaakvolle resultaten!

    Hartelijke groet,

    Antwoord
    • Goed om te horen Anna!

      Warme groet,

      Caro en Iris

      Antwoord
    • Ik ben benieuwd of er al iemand ervaring heeft met het zelf maken van seitan in de ecostoof. En welke ervaringen dit dan zijn.

      Antwoord
  4. Heb hem pas voor mijn verjaardag gehad, was er aanvankelijk heel blij mee. Over de resultaten ben ik helaas nog niet helemaal tevreden. Misschien is het een leerproces, maar ik deel het alvast.
    Experiment 1, courgettesoep: aan de kook gebracht, even laten pruttelen, in de ecostoof gedaan en na drie uur thuisgekomen. Gaar was het wel (zou het sowieso zijn, courgette is namelijk zo gaar), maar ik hoopte dat het ook nog goed heet zou zijn, en dat was het niet.
    2. Zilvervliesrijst: ik doe altijd verhouding 1 op 2 delen water. Aan de kook, 5 minuten pruttelen, na 2 uur (!) was er nog veel water in de pan en de rijst niet gaar.
    3. Basmati witte rijst: dan maar ‘jullie’ verhouding geprobeerd: 1 op 1 ½ delen water. Aan de kook, ca. 5 minuten pruttelen, na 45 minuten was het water op maar de rijst niet gaar.
    Vanavond probeer ik aardappels.
    Na deze resultaten vraag ik mij af hoe een stoofpot kan werken.
    Hebben jullie nog tips?
    Vriendelijke groeten,
    Nava

    Antwoord
    • Beste Nava,

      Allereerst: Wat leuk dat je al zoveel hebt uitgeprobeerd! Natuurlijk is het een leerproces. Ik heb wel wat tips en vragen:

      Allereerst is het belangrijk dat je de ingrediënten allemaal in de pan doet, dan koud water er bij (dus niet uit de waterkoker) en dan rustig opwarmen tot alles kookt. Je moet zorgen dat niet alleen het water kookt (terwijl de ingrediënten nog koud zijn), maar dat de ingrediënten in de pan ook heet zijn. Daarna zet je de pan in de Ecostoof. Het is ook goed als de ingrediënten al op kamertemperatuur zijn. Maar dit laatste hoeft niet perse.

      Hoeveel courgettesoep had je gemaakt? Bij een liter soep zou de temperatuur na drie uur boven de 60 graden celcius moeten zijn, voldoende om gerechten gaar te krijgen. Maar soep wil je inderdaad heet eten, dus heel even opwarmen is wel normaal. Maak je meer dan 1 liter, dan blijft de soep langer warm.

      Zilvervliesrijst: gebruik inderdaad de verhouding 1 op 1,5 delen water. Er zijn verschillende soorten zilvervliesrijst. De ene soort moet langer koken dan de andere. Hou als richtlijn aan dat je de helft van de aangegeven kooktijd gebruikt. Mijn zilvervliesrijst kook ik 10 minuten en zet 1 uur in de stoof.

      Basmati rijst: zorg dat er bij het ‘pruttelen’ een deksel op de pan zit en dat er niet te veel vocht verdampt.

      Algemeen bij rijst: Ik maak meestal 400 gr rijst. Als je minder maakt kun je de rijst iets langer koken voordat je hem in de Ecostoof doet.

      Aardappel tip: Snij je aardappel in blokjes. Zet de aardappelen net onder water. Gebruik geen heet water maar laat de aardappelen met koud water rustig aan de kook komen met deksel op de pan. Laat 1 minuut doorkoken (of iets langer bij kleine hoeveelheden) en zet 45 minuten in de Ecostoof.

      Ik hoop dat je wat hebt aan de tips en ik ben benieuwd naar de resultaten!

      We zijn ook een kookboek aan het maken, met makkelijke recepten.

      Warme groet, Iris (van Ecostoof)

      Antwoord
      • Je tips gebruikt en mijn linzen-groenten soep is heel goed gelukt. Mooi begin.

        Antwoord
  5. Hallo, afgelopen week heb ik de ecostoof al diverse keren naar volle tevredenheid gebruikt. Het is wel even uitproberen hoeveel tijd bepaalde gerechten nodig hebben. De ecostoof is zelfs groot genoeg voor mijn favoriete soeppan van 5 liter! Ik leg dan wel het deksel omgekeerd op de pan, dat voorkomt ‘deuken’ in de vulling van de ecostoof.
    Ik kijk uit naar jullie kookboek!

    Antwoord
    • Hallo Angélique,

      Goed om te horen dat je tevreden bent. Als je vragen hebt over de tijden, weet je me te vinden!

      Groetjes, Iris

      Antwoord
    • Dankjewel Iris, allemaal goede tips. Is het goed als ik nog reageer via de mail?
      Groet,
      Nava

      Antwoord
      • Hallo Nava, excuses dit bericht had ik even gemist maar natuurlijk kun je via de mail nog reageren! groetjes, Iris

        Antwoord
  6. Vorige week de ecostoof ontvangen en geoefend met een lapje kipfilet. Die was super lekker zacht en mals!

    Groenten moet ik nog mee experimenteren want wij houden van zachter dan beetgaar.

    Mijn man heeft met behulp van de ecostoof heerlijke spareribs gemaakt afgelopen weekend.

    Heerlijk! Wij zijn heel enthousiast en mijn spitsuur in de keuken rond 17.00u is veel relaxter. Fijn!!

    Antwoord
    • Dag Martine, Dank voor je feedback. Het klopt dat je voor zachtere groenten iets langer moet koken. Het is ook maar net waar je van houdt.
      Hartelijke groet, Caro

      Antwoord
  7. Ecostoof is ideaal voor het laten sudderen van een gevulde Tajine! Je hoeft hem dan niet op het gas te laten staan.

    Wat ik doe is eerst de Tajine opwarmen in de stoof met wat heet, niet kokend water, dat laagje eruit

    Dan Tajine op warmhoud plaatje en eten erin volgens Tajine recept, dit kun je evt ook opwarmen in een andere pan om gas te besparen

    En dan de Tajine in de stoof om door te sudderen

    Het resultaat is dan prima!

    Antwoord
    • Hi Rabia,

      Wat verrassend dat je een echte tajine gebruikt! Dat ga ik zeker ook proberen. Keramiek is heel geschikt want het houdt de warmte goed vast.

      Antwoord
  8. Goedemorgen,

    Ik heb alles een beetje doorgelezen, en las dat je kleinere porrie langer moet koken. Maar dan lijkt het zijn doell voorbij te schieten als ik denk aan aardappels en groenten, die je dan ook nog een heel klein moet snijden? Heeft iemand hier ervaring mee?

    Mvgr
    H

    Antwoord
    • Beste Hennie, aardappels en groenten hoef je niet lang te koken en bij kleine porties maar een minuut langer, daarna worden ze vanzelf gaar in de stoof. Ik stoof al een jaar mijn aardappelen en groenten zonder problemen in de Ecostoof.

      Antwoord
      • Dankjewel Iris,

        Ik wil hem wel bestellen met kookboek.

        Groetjes

        Hennie

        Antwoord
  9. Dag Ecostoof-team,

    Ik heb afgelopen dagen twee van onze favoriete stoofschotels in de ecostoof gemaakt: riblapjes en stoofpeertjes. Een geweldig resultaat!! Ik ben steeds weer verbaasd hoe warm alles nog is na drie uur.
    Kortom: ik ben erg blij met de stoof en kan het iedereen aanraden. De gerechten worden lekkerder dan op het gasfornuis en het geeft een goed “eco-gevoel”.

    Hartelijke groet,
    Els

    Antwoord
    • Dank je wel Els, dat horen we graag! Caro & Iris

      Antwoord
  10. Vraagje, is het ook mogelijk om botten boullion te maken met de ecostoof? (Het effect van een petroleum stelletje, lang en langzaam?)

    Antwoord
    • Jazeker is dat mogelijk. Mijn advies is om de botten 15 minuten in minimaal 2 liter water op te koken, dan drie uur in de ecostoof. Dan weer opkoken en vervolgens de hele nacht in de ecostoof laten staan.

      Antwoord
  11. gisteren recept “gehaktballetjes met honing, oregano en parmezaan gemaakt. heerlijk! daar het voor 2 personen wat veel was heb ik het aan gevuld met boekweit zaden en laten nagaren in de ecostoof. dat was 2 maal genieten.
    heb wel gelijk het boek besteld. ben benieuwd naar de recepten.
    dus …… blij met de stoof!!!!!!!!!
    groet, Joppa

    Antwoord
    • Leuk om te horen. Dank je wel Joppa!

      Antwoord
  12. vandaag de ecostoof en kookboek ontvangen. Ik word blij van beiden. Nu aan de slag!

    Antwoord
    • Daar worden wij ook blij van Herman! Caro& Iris

      Antwoord
  13. Lieve Iris, Ik heb dit weekend jouw kruidige visstoofpot gemaakt. Hij was heerlijk. Mijn gezin was zeer enthousiast!

    Antwoord
  14. Zonder jullie kookboek al 2 gelukte pogingen gedaan! Een inktvis stoofschotel, vlg recept anderhal uur stoven ,in de zak na 5 minuten koken en na 2 uur klaar.
    Zelfs aardappels voor een stamppotje , 6 minuten gekookt en 30 minuten in de zak, perfect!

    Antwoord
    • Leuk om te horen Judith! Deze reactie is wat later dan normaal omdat we problemen hadden met spam op deze pagina. Groetjes, Iris

      Antwoord
  15. Beste Caro en Iris,
    Kan ik de ecostoof met een gerust hart alleen achterlaten? De stof kan echt niet branden of smeulen door de hitte van de pan?

    Met vriendelijke groet,
    Mariska

    Antwoord
    • Beste Mariska, Je kunt de ecostoof gerust achterlaten. De stof gaat zeker niet branden of smeulen. Groetjes Iris

      N.B sorry voor de late reactie. We hadden problemen met spam op deze pagina.

      Antwoord
  16. Dat het een nieuwe kooktechniek is, is natuurlijk niet waar. Het is juist een al heel lang bestaande methode: de hooikist.
    Wel mooi vormgegeven!

    Antwoord
    • Beste Jaap, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Onze inspiratie lag bij de hooikist. In ons kookboek Langzaam Lekker hebben we een hoofdstuk geschreven over de geschiedenis van de hooikist. Hartelijke groet, Iris van de Graaf

      Antwoord
  17. Ik overwoog om er een te kopen na het lezen van de geweldige reviews. Leek mij een geweldig product om mijn geweekte bonen te garen. Maar helaas, ik ben veganist en vermijdt het gebruik van wol. Komt er ook een veganistisch versie van het product op de markt?

    Antwoord
    • Beste Tineke, Dank je wel voor je vraag.
      We hebben deze week onze nieuwe Ecostoven ontvangen. De vulling van wol is vervangen door gerecycled textiel (katoen/polyester). Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt. hartelijke groet, Iris

      Antwoord
  18. Beste Caro en Iris, Ik zou de ecostoof graag gebruiken om havermoutpap te garen voor het ontbijt. Hoe lang zou ik dat het beste kunnen koken en garen? Zou dat al de avond van te voren in de ecostoof kunnen, of wordt het dan te koud?

    Antwoord
    • Beste Loes, Havermout hoef je alleen maar even ( 1 a 2 minuten) op te koken en dan in de ecostoof zetten. Ik, Iris, doe dat vaker de avond tevoren. Na een hele nacht is de havermout heerlijk van smaak. Ik zet hem na een nacht nog heel even op het vuur als de pap te lauw is. Nog een weetje: Hoe meer pap je in de pan doet, hoe langer hij heet blijft. Ik zou zeggen: ga het doen en proef het resultaat. Groetjes, Iris

      Antwoord
  19. Ik zou de stoof ook willen gebruiken om aan het einde van de dag je pootje klaar te hebben als je thuis komt.
    Kun je ’s ochtends vroeg een stoofpotje aanbraden en in de stoof zetten en rond 18.00 uur het gaan eten? of is het dan verpieterd?

    groet Mieke

    Antwoord
    • Beste Mieke, excuses voor de late reactie maar het antwoord is positief: je kunt zeker je stoofpotje de hele dag in de stoof zetten het verpietert niet omdat het op lage temperatuur gaart, het wordt zelfs lekkerder.

      Antwoord
  20. Hoi Iris en Caro,

    Is het nog zo dat de ecostoof met sommige pannen beter werkt dan met andere?

    Antwoord
    • Dag Suzanne, de Ecostoof werkt voor alle pannen. We hebben hem uitgebreid getest met allerlei soorten pannen en het verschil is marginaal. Wel is het belangrijk dat er minimaal 1 liter aan voedsel inzit. Dan heb je voldoende warmtemassa.

      Antwoord
  21. Dag dames, ik heb zonet de ecostoof gekocht en ga hem vandaag voor het eerst proberen met een stoofpotje. Spannend! Ik lees op jullie pagina aanwijzingen voor witte rijst, maar ik vroeg me af hoe de verhouding rijst/ water is als je bruine rijst neemt (die normaal gezien een half uur moet koken)? En hoe lang raden jullie dan aan om in de ecostoof te doen? Alvast bedankt voor jullie antwoord 🙂
    Hartelijke groeten,
    Anne

    Antwoord
  22. Beste Anne,

    Wat leuk dat je de Ecostoof voor het eerst gaat uitproberen. Voor bruine rijst zou ik 1 kopje rijst en 1 3/4 kopje water nemen, 10 minuten zachtjes laten koken en dan minstens 45 minuten (langer mag altijd) in de Ecostoof doen. Succes ermee! hartelijke groet, Iris van de Graaf

    Antwoord
  23. Ik heb gisteren de ecostoof besteld…spannend. Ben benieuwd naar de resultaten maar zo te lezen aan de revieuws moet dat helemaal goed komen.

    Antwoord
  24. Van de week maakte ik een heerlijke linzenstoofpot in de ecostoof. Ik ben blij verrast dat de ecostoof de warmte zo goed weet vast te houden. Alles was gaar binnen de gestelde termijn. Superblij mee en ideaal voor picknicks en op de moestuin.

    Antwoord
  25. Waar plaats je de ecostoof?

    Antwoord
    • Beste Maja, je kunt de Ecostoof in de vensterbank, op je aanrecht of op tafel plaatsen. Eigenlijk op alle oppervlakken, behalve op een natte ondergrond. Dus niet op nat gras als je ermee zou gaan picknicken. Heb ik zo je vraag beantwoord? Hartelijke groet, Iris

      Antwoord
  26. Wat een leuke, praktische, gezonde manier om te stoven. Ik heb jullie stoof van Anna gekregen, vanochtend mijn stoofvlees erin gezet, ben vervolgens naar de golfbaan gegaan en nu ik thuis kom heb ik heerlijk eten. Echt een top idee. Ook qua kooklucht, anders ruikt mijn hele huis naar de stoofpot en ik heb een B&B dus dat is niet handig. Ik ben er echt blij mee. Ik zal jullie promoten.

    Antwoord
  27. Beste Kaat,
    Dank je wel voor je leuke bericht. Ik had er niet bij stil gestaan dat de Ecostoof kookluchtjes voorkomt. Wat een goede observatie! Groetjes aan Anna. Hartelijke groet, Iris

    Antwoord
  28. Ik overweeg een ecostoof aan te schaffen.
    Is het zo dat je product (ik denk aan stampotten) voor het grootste deel onder water moet staan? Ik kook nl. graag met zo min mogelijk water.
    en verder zijn wij niet van de stoofpotjes; is de aanschaf van een ecostoof dan toch aan te bevelen?

    Antwoord
    • Beste Jose,

      Stampotten hoeven zeker niet onder water te staan. Ik doe meestal de aardappelen in een grote pan met twee vingerkootjes water en daar bovenop de overige groente. Ik heb een stampot recept bijgesloten uit ons kookboek Langzaam Lekker. Verder vraag je of de Ecostoof alleen voor stoofpotjes is. In de Ecostoof kun je vrijwel alles bereiden: groente, aardappelen, vlees, vis, rijst, couscous,bonen, linzen. Je kunt ook ecostoven combineren met bakken. Ik bereid bijvoorbeeld wel eens aardappelen met broccoli (de broccoli zet ik in een vergiet boven op de aardappelen zodat alleen de aardappelen onder water staan) in de Ecostoof. Dat staat dan in mijn keuken zonder omkijken naar. Vervolgens bak ik vlees aan.

      Dit is het stampot gerecht:

      Hutspot penen en uien

      800 gram regenboogpee of gewone peen, gewassen en in dunne plakjes gesneden
      800 gram kruimige aardappelen, geschild overlangs in 4 stukken gesneden
      2 rode uien in vieren gesneden
      1 teentje knoflook, geperst
      2 eetlepels olijfolie
      1-2 dl melk met een klontje boter
      100 gram zonnebloempitten, licht geroosterd
      265 gram stukjes fêta kaas in olie
      bosje peterselie, gehakt
      versgemalen peper en zout naar smaak

      1 Bak in een koekenpan de stukjes peen en de ui 5 minuten in de olie.
      2 Doe de aardappelen in een brede pan met twee vingerkootje gezouten water.
      3 Leg peen en ui bovenop de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
      4 Laat 5 -7 minuten goed doorkoken tot het gerecht door en door heet is en zet 45
      minuten (of langer) in de Ecostoof.
      5 Haal de pan uit de Ecostoof en giet af.
      6 Stamp de hutspot met de melk en een klontje boter en de knoflook. Stamp de peen niet helemaal in.
      7 Bestrooi de hutspot met de fêta, wat olie en geroosterde zonnebloempitten.
      8 Garneer met peterselie.

      Warme groet, Iris

      Antwoord
  29. Hallo,
    Een hooikist ken ik: ik ben van voor de oorlog. Verschillende keren heb ik geprobeerd er zelf 1 te knutselen. zonder succes. Nu kwam ik de ecostoof tegen in de producten lijst van mijn eco-leverancier.
    Nu ik in een bejaarden huis (geen verzorging) leek de ecostoof ideaal. Maar de site lezend denk ik toch, dat hij voor mij niet geschikt is : IK kan maar 1-gerecht i tegelijk klaarmaken in plaats van weinig aardappels/rijst/pasta. Meer groen en vlees: alle maal verschillende kooktijden. Mijn plan was:’s morgens koken en in de stoof; ’s avonds klaar( dan ben ik te moe om te koken. Daarom leek het zo fijn’) Ik kan hem dus niet proberen, als ik hem terug wil geven aan mijn leverancier.
    Hebben jullie een aanrader? ( kleine flat-geen plaats voor 3 kleine stoven. Die zijn er, denk ik, ook niet.) Terug geven zou ik wel erg jammer vinden. Maar hij moet wel voor me werken.
    Dank voor tips, Vera

    Antwoord
    • Beste Vera, wat ontzettend leuk dat u de Ecostoof wilt proberen en dat u nog zelf eten kookt vind ik helemaal geweldig. Ik hoop dat ik dat ook doe als ik 86 ben! Ik ga proberen u te helpen. Allereerst is het goed te weten dat je in de Ecostoof verschillende ingrediënten bij elkaar kunt doen die normaliter verschillende kooktijden hebben. Groenten koken namelijk niet kapot. Dit komt omdat ze in de Ecostoof op lage temperatuur garen. Dus bijvoorbeeld aardappelen en broccoli kunnen samen in de Ecostoof. Ik heb als voorbeeld een groentestoof eenpansgerecht bijgesloten. Het is voor 4 personen, dus u zou de hoeveelheid aan kunnen passen?

      Verrukkelijke tomatenstoof met kaas

      4 personen

      100 gram kipfilet, in stukjes gesneden
      500 gram broccoli, in roosjes
      6 aardappelen, geschild en in blokjes
      6 tomaten, geschild en in blokjes
      1 ui, gesnipperd
      1 knoflookteen geperst
      2 eetlepels olijfolie
      2 dl groentebouillon
      1 bouquet garni van rozemarijn en laurier
      versgemalen peper en zout naar smaak
      250 gram jonge biologische boerenkaas, in blokjes
      bosje peterselie als garnering

      1 Bak de ui in olie glazig. Bak de kipfilet aan en bak knofook 1 minuut mee
      2 Doe de overige ingrediënten in de pan inclusief de bouillon en kruiden. Leg de aardappelen onderin.
      3 Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de kaasblokjes bovenop.
      4 Breng langzaam aan de kook en laat 1-2 minuten hard doorkoken met het deksel op de pan tot de kaas net begint te smelten.
      5 Zet de pan minimaal 1 uur in de Ecostoof (langer mag ook, de groente kookt niet kapot).
      6 Garneer met peterselie

      Alle stamppotten zijn natuurlijk ook geschikt om in de Ecostoof te maken.
      Ik hoop dat u hier mee verder kunt, zo niet, schrijf dan gerust.
      heel veel succes,

      Iris

      Antwoord
  30. Gister kwam mijn stoof, maar ik weet niet, of het mijn doel dient.
    Ik ben 86 jaar, woon sinds kort in een (kleine) bejaarden flat. Het eten van de keuken is vrijwillg en ik vind het niet erg lekker en ongezond. ( veel te weinig groente). Ik viel dus voor de stoof, want voor ’s avonds eten koken ben ik te moe. Ik verwachtte, onnozel, dat ik aardappels, vlees en groente in kleine portie samen kon stoven. Eventueel even opendoen en iets toevoegen. ’s morgens maken, ’s avonds eten.
    Ik heb ook al een slow cooker, jaren geleden in Schotland gekocht. Hij schijnt niet meer verkocht/ gebruikt te mogen worden wegens een ongezond glazuur. Jij verhuisde wel mee, want wegdoen???
    Is er een oplossing voor me?

    Antwoord
    • Beste Vera, zie mijn reactie hierboven!

      Antwoord
  31. Ik kreeg vorig jaar de Ecostoof van enkele vriendinnen. Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar sedertdien heb ik de stoof al ettelijke malen gebruikt. Vooral in de winter: stoofvlees – spaghettisaus – Gentse waterzooi … heerlijk. Alle smaken worden behouden. Ik denk dat ik mijn kinderen voor kerst ook ga verblijden met deze ecologische pompoen …

    Antwoord
  32. Beste Greet, wat ontzettend leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd wat de kinderen er van gaan vinden.

    Warme groet, Iris

    Antwoord
  33. hoi. is er ook een grotere maat in de maak? mijn pan van 24 cm hoog kan ik hierin niet kwijt (met oren 37 cm breed). zou ook leuk zijn voor een grote wok pan

    Antwoord
    • Hoi hoi, leuke vraag! Wij maken voorlopig geen grotere maat omdat er nog niet heel veel vraag naar is. Ik hoorde wel van klanten dat ze bij grote pannen twee ecostoven gebruiken. De tweede gaat omgekeerd bovenop de pan. En als ze twee gerechten, bijvoorbeeld soep en groente willen garen, gebruiken ze twee ecostoven. Hoop dat je hier wat aan hebt.
      Warme groet, Iris

      Antwoord
      • Wanneer komt er ’n grotere versie? Ik maak elke week min. 10 ltr. soep in pannen van 18 en 22 cm hoog, diamtr. 26 cm (zonder deksel en handvaten!). Tip: leg meer nadruk op het energievoordeel in ’n tijd waar energieprijzen elk jaar veel stijgen! Vr. groet, Antonio

        Antwoord
  34. Hallo Antonio,

    Soep kun je inderdaad uitstekend in de Ecostoof maken. De diameter van 26 cm past wel maar de hoogte is misschien te krap. Ik gebruik zelf ook wel eens zulke hoge pannen en dan plaats ik er een tweede Ecostoof over heen. We hebben nog niet super veel vraag naar grotere Ecostoven maar we houden het in gedachte. En ja, goede tip! De Ecostoof is een investering die je in 2 tot 3 jaar kunt terug verdienen vanwege de energieprijzen! Warme groet, Iris

    Antwoord
  35. Na de uitzending van Dragon’s Den heb ik een ecostoof gekocht. Nu na een kleine 2 weken kan ik er het volgende over zeggen. Ik ben tot nu toe erg enthousiast over de ecostoof omdat je in de eerste plaats bespaart op energiegebruik en dus -kosten. Maar eigenlijk nog belangrijker, het geeft mij vooral rust. Het is niet langer nodig dat alle tijden op elkaar worden afgestemd en ik zit nu niet meer doodmoe aan tafel. Er is volgens mij wel een soort minimum tijd, maar veel minder een maximum tijd. Wat betreft de uitvoering. Ik denk dat het koord met het stoppertje het onderdeel is dat het snelst versleten zal zijn.
    Het kookboek is mooi, maar het is jammer dat de ingrediëntenlijst met een redelijk klein, grijs lettertje op een grijze ondergrond is gedrukt. Onhandig voor oudere ogen. Graag had ik ook wat meer foto’s gezien van de bereide gerechten.
    Tot zover mijn ervaring tot nu toe. Ik wens u heel veel succes in de toekomst.

    Antwoord
    • Beste Ina,
      Heel fijn om te horen dat Ecostoof rust geeft. Ook fijn om feedback op het kookboek te krijgen. We nemen dat mee in een volgende druk van het kookboek. Dank voor de positieve reacties! Warme groet, Iris

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit: