Risotto met langgaar rijst van chef Klaas van Winsen in de tv uitzending  Mama’s Wereld

 

350 gram zilvervliesrijst

1 grote ui, gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

1 puntpaprika, in stukjes

500 gram gemengde paddenstoelen, gesneden

100 gram ongezouten cashewnoten, licht geroosterd

20 gram bieslook of bosui, gesneden

20 gram verse koriander

6 dl groentebouillon

versgemalen peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en laat hem uitlekken.
  2. Fruit de ui totdat hij zacht is.
  3. Doe de gewassen rijst en de paprika en de helft van de paddenstoelen erbij en roerbak 2 minuten mee.
  4. Giet de bouillonen de helft van de kruiden erbij en breng aan de kook.
  5. Laat het geheel 10 minuten koken en zet het 50 minuten in de Ecostoof.
  6. Bak de andere helft van de paddenstoelen in een beetje olie 4-5 minuten gaar en bruin.
  7. Haal de rijst uit de Ecostoof en meng met de paddenstoelen, de rest van de kruiden en peper en zout naar smaak.
  8. Strooi de cashewnoten erover en geniet!

Koken: Klaas van Winsen

Deel dit: