Salade met octopus

Een recept van chefkok Koen van Brunschot

De basis van octopusbereiding, door chefkok Koen van restaurant de Plantage in Amsterdam.

Vervolgens hoe je met de octopus een heerlijke salade maakt.

Bereiding van de octopus

1 schoongemaakte octopus van ongeveer 750 gram, op kamertemperatuur

2 venkel, in stukken gesneden

2 sjalot, in stukjes

2 knoflook, in stukjes

1 bosje selderij, gesneden

1 citroen, in plakjes

2 liter witte wijn

bouquet garni van takjes

rozemarijn, tijm en laurier zeezout naar smaak

1 voedselthermometer

 

Bereidingswijze van de octopus

  1. Doe alle ingrediënten in de pan.
  2. Giet de wijn erbij tot de octopus onder het vocht staat.
  3. Laat het geheel heel even tegen de kook aankomen om de alcohol te verdampen.
  4. Laat het nog 5 minuten op 90°C sudderen.
  5. Zet het geheel 2,5 uur in de Ecostoof.

Koken: Iris van de Graaf

Video: Caro Niestijl en Isa van den Hoogen

 

Ingrediënten van de salade met octopus

1 octopus

1 venkel in stukjes

1 sinaasappel, gepeld,

velletjes eraf en in partjes

1 eetlepel citroensap

1 eetlepe olijfolie

versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding van de salade met octopus

  1. Gaar de octopus volgens de aanwijzing in dit recept. Laat afkoelen.
  2. Snij de octopus in stukjes van ongeveer 3 cm.
  3. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en laat een uur staan voor optimale smaak.

 

Deel dit: