Succotash naar een recept van Janneke Vreugdenhil

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
200 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in stukjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
korrels van 2 verse suikermaiskolven
150 gram gare boterbonen (zelf gestoofd of uit blik)
6 dl groente bouillon
2 kleine tomaten, in partjes
30 gram roomboter
een handje bieslook of basilicum of peterselie, fijngesneden
versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding van Succotash in de Ecostoof

 

1             Fruit de ui in de olie.

2             Voeg knoflook en maïskorrels toe en bak ongeveer 6 minuten.

3             Voeg de sperzie- en boterbonen, de bouillon en de partjes tomaat toe.

4             Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

5             Zet 45 minuten in de Ecostoof.

6             Roer de boter en kruiden door de succotash en breng verder op smaak met peper en zout.

Recept: Janneke Vreugdenhil, uit: ‘I love groente’ http://www.etenenzo.nl

Koken & Fotografie: Iris van de Graaf, medeoprichter Ecostoof

Deel dit: