Veganistische stoofpot met kikkererwten
Ingrediënten (voor 4 personen):
100 gr gedroogde kikkererwten (of een blikje van 400 gr kikkererwten)
1 grote gehakte ui
1 grote venkelknol in kleine stukjes
1 zoete aardappel in vieren en vervolgens in plakjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas witte wijn
1 blik van 400 gram in blokjes gesneden tomaten
1 dl bouillon
1 theelepel dragon, tijm, handvol verse peterselie
2 laurierblaadjes
4 eetlepels basilicumpesto
versgemalen peper en zout naar smaak
bereiding van de vegan stoofpot
1 Voor gedroogde kikkererwten: laat de kikkererwten een nacht weken, breng ze 20 minuten aan de kook en plaats ze 1,5 uur in de Ecostoof .
2 Bak de uien en venkel ongeveer 5 minuten in een pan.
3 Voeg de zoete aardappel en de bleekselderij toe en bak nog 5 minuten
4 Voeg de tomatenpuree toe en roer een minuut.
5 Blus af met witte wijn en kook 2 minuten.
6 Voeg de tomaten, de kruiden en de bouillon toe.
7 Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
8 Voeg de kikkererwten toe en verwarm het gerecht aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
9 Plaats de pan gedurende 40 minuten in de Eco-oven.
10 Serveer het gerecht met geroosterd zuurdesembrood en pesto.