Curry van witlof en hoe je witlof kweekt (in het filmpje)

4 stronken witlof, over de lengte gehalveerd

150 gram boter

1 ui, gesnipperd

4 knoflook teentjes, fijngehakt

50 gram verse gember, fijngehakt of geraspt

15 gram garam masala

2 eetlepels rode curry pasta

300 ml groentebouillon

100 gram rozijnen

versgemalen peper en zout naar smaak

250 gram volle kwark

 

Serveer met Pandan rijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de roomboter en voeg de gesneden uien toe. Bak op een matig vuur gedurende 10 minuten. Roer regelmatig.
  2. Zet het vuur laag en blijf bakken tot de uien zoetig  zijn. Roer continu. 
  3. Bak in de boter de knoflook en gember kort en voeg de masala kruidenmix toe. Bak ± 10 seconden mee en voeg dan de currypasta, de rozijnen  en de bouillon  toe. Breng aan de kook en roer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  4.  Doe de witlof bij de curry in de pan en druk goed aan zodat alles een beetje onder staat. Breng weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. 
  5. Zet 1 uur of langer in de Ecostoof.
  6. Haal de witlofstronkjes uit de curry en serveer op een bord met Pandan rijst. Giet de saus rondom  de witlof en meng met kwark naar smaak..

Koken & fotografie: Iris van de Graaf

 

Deel dit: